Handelsbranche

Logistix® ERP in de handelsbranche

In de handelsbranche gaat het er om zo efficiënt mogelijk offertes te maken, optimaal in te kopen, klanten op tijd te leveren, voorraden zo laag mogelijk te houden en niet te vergeten, de invoer van orders snel en efficiënt door gebruikers te laten invoeren. Offertes worden automatisch omgezet naar verkooporders die behoeften veroorzaken die door (automatisch gegenereerde) inkooporders (in relatie tot beschikbare voorraden) optimaal worden afgedekt. Na het ontvangen van de inkoopgoederen kunnen deze worden verzonden aan de klant met de bijbehorende documenten en facturen.

Al deze procedures worden door Logistix® automatisch beheerd en geoptimaliseerd waardoor het zeer eenvoudig wordt om deze te beheersen en waar nodig, bij te sturen.

Snelheid, Integratie & flexibiliteit

Snelheid, integratie en flexibiliteit zijn de sleutelwoorden. Het systeem moet zeer flexibel zijn in het beheren van prijsstellingen, prijslijsten, kortingsstaffels, raamcontracten, actiekortingen, e.d. Met de jarenlange ervaring die Logistix BV heeft mogen krijgen uit de praktijk, is er nagenoeg geen commerciële constructie denkbaar dat niet afgedekt wordt door Logistix®. De gebruiker moet in staat zijn om zeer snel en efficiënt verkooporders te kunnen ingeven ondersteund met alle relevante informatie (beschikbaarheid, prijsafspraken, levertijden, verkoophistorie, e.d) die dit mogelijk moet maken.

Optimaal omgaan met orders, voorraden, leveranciers en klanten

In de groothandelsbranche is het optimaal beheren van voorraden, het snel kunnen ingeven van offertes c.q. verkooporders, het perfect bedienen van klanten en het ‘slim’ inkopen van goederen van essentieel belang om het bedrijf winstgevend te houden. Logistix® zorgt ervoor dat deze procedures optimaal op elkaar worden afgestemd en geïntegreerd.

De omloop van goederen en orders is meestal heel snel in de groothandelsbranche. Dit vraagt om snel en efficiënt omgaan met deze procedures die vooral niet teveel tijd mogen kosten aan de werknemers van het bedrijf. Logistix® zit boordenvol met handige functionaliteit om aan deze eisen te voldoen.

Het zoeken naar producten binnen uw assortiment wordt ook gemakkelijk gemaakt door de ingebouwde Logistix® Catalogus sub-module. Middels boom-zoekstructuren worden de producten snel en accuraat gevonden in de meestal omvangrijke artikelbestanden die deze branches kenmerken.